Bashkia Durrës diskriminon përdoruesit e biçikletës përshkak të mungesës së infrastrukturës në investime publike.

Grupimi “Bicycle Durrës” ka realizuar një video-dokumentar i cili është seria e dytë nga 3 të tillë që kanë karakter gazetaresk dhe synojnë të paraqesin situatën e përdoruesve të biçikletës në qytetin e Durrësit. Video-dokumentari i dytë shpreh investimet publike,dhe se si Bashkia Durrës diskriminon përdoruesit e biçikletës. Durrësi është qyteti i dytë më i…

Guida çiklistike, risia në Durrës për ndërtimin e korsive të biçikletave, video-dokumentari zbulon detajet

Grupimi “Bicycle Durrës” ka realizuar një video-dokumentar i cili është seria e tretë nga 3 të tillë që kanë karakter gazetaresk dhe synojnë të paraqesin situatën e përdoruesve të biçikletës në qytetin e Durrësit. Video-dokumentari i tretë paraqet advokimin që grupimi qytetar “Bicycle Durrës” ka realizuar në kuadër të projektit “Lëviz për korsitë, pedalo i sigurt”, mbështetur…

Bashkisë Durrës i dorëzohet zyrtarisht studimi për ndërtimin e infrastrukturës dedikuar biçikletave

Grupimi qytetar “Bicycle Durrës” zhvilloi një takim me zëvendës kryetarin e Bashkisë Durrës, Florian Tahiri përgjatë muajit dhjetor të vitit që lamë pas. Në takim ishin të pranishëm përfaqësues të grupimit “Bicycle Durrës”, të cilët prezantuan guidën për ndërtimin e infrastrukturës çiklistike në rrugët e qytetit të Durrësit. Gjatë prezantimit të studimit të hartuar nga…

“Bicycle Durrës” pedaloi kuq e zi në ditën e pavarësisë

Në përkujtim të ditës së shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë grupimi qytetar “Bicycle Durrës” realizoi një pedalim në rrugët e qytetit të Durrësit. Pedalimit iu bashkuan të rinj e të reja të mbështjellë me flamuj kuq e zi, të cilët janë nisur nga sheshi Iiria, në qendër të qytetit, për të përkujtuar në këtë formë…

Përdoruesit e biçikletës i propozojnë Bashkisë Durrës një guidë për ndërtimin e infrastrukturës çiklistike

Grupimi “Bicycle Durrës” në bashkëpunim me arkitektë dhe urbanistë të pavarur ka bërë të mundur hartimin e një guide për ndërtimin e infrastrukturës së biçikletave në qytetin e Durrësit. Hartimi i projektit sipas arkitektëve dhe urbanistëve është një risi për qytetin bregdetar. “Studimi mbi korsitë e biçikletave është një risi për bashkinë pasi deri më…

Qytetarët e Durrësit në protestë për mosdëgjimin e kërkesave të tyre në investimet e fundit publike

Qytetarët në Durrës kanë protestuar pas nisjes së punimeve për rehabilitimin e Sheshit Pranvera  duke kërkuar transparencë për projektin dhe përfshirjen e kërkesave të tyre. Banorët e Durrësit së bashku me grupimin qytetar “Bicycle Durrës” të cilët janë dashamirës dhe përdorues të biçikletës shpesh herë i kanë kërkuar Bashkisë Durrës nëpërmjet kërkesave zyrtare peticioneve protestave…

Qytetarët në Durrës vijojnë pedalimet sensibilizuese për infrastrukturën dedikuar biçikletave

“Bicycle Durrës”, një grupim qytetarësh që janë dashamirës dhe përdorues të biçikletës vazhdojnë pedalimet në qytetin e Durrësit. Ata synojnë që me anë të këtyre pedalimeve të ndergjegjësojnë pushtetin vendor për ndërtimin e korsive dedikuar biçikletave. “Është hera ime e parë që marr pjesë në pedalimin e “Bicycle Durrës” dhe u ndjeva shumë mirë, por…

Investime në disa milion euro, Bashkia Durrës “mbyll veshët” ndaj kërkesave të qytetarëve

Bashkia Durrës vazhdon të mos iu përgjigjet kërkesave të qytetarëve të saj dhe grupimit “Bicycle Durrës”, që advokon për ndërtimin e infrastrukturës dedikuar lëvizjes me biçikletë në qytetin bregdetar. Investimet infrastrukturore të cilat kapin vlerën e disa miliona eurove, që Bashkia Durrës  vijon t’i zbatojë e tregojnë mungesën e reflektimit të kërkesave të qytetarëve.Një shembull…

Plagosje dhe viktima, biçiklistët e Durrësit lëngojnë për korsi

Kjo është seria e parë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Lëviz për korsitë, pedalo i sigurt”, zbatuar nga Bicycle Durrës, me mbështetjen e Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër prezanton vështirësitë e përdoruesve të biçikletës në qytetin e…

Biçiklistët në Durrës nisin nënshkrimin e peticionit për ndërtimin e korsive

Aksidentet e tyre kanë ndodhur në Durrës, ku disa prej tyre janë me pasojë vdekjen e tyre kanë bërë që grupi qytetar “Bicikleta Durrës” të nënshkruhet si një kërkesë për ndërtimin dhe realizimin e infrastrukturës së dedikuar për biçikletat rrugore dhe zonat kryesore në territorin e bashkisë. Edhe peticioni kërkon edhe vendosjen e sinjalistikës vertikale…

Disa viktima dhe të plagosur, pyetësori në Durrës zbulon frikën dhe mungesën e infrastrukturës për biçikletat

Brenda një periudhe shumë për një kohë të shkurtër aksidentet ku mund të gjeni përdoruesit e biçikletës në Durrës mund të gjeni më shumë miq. Më shumë përdorime për biçikletën e disponueshme aksidentuar, ku disa prej tyre kanë humbur dhe duruar durimin. Viktima e fundit është 49-vjeçari me iniciale BK Qytetarët në Durrës shprehen që të kenë…

Bashkia Durrës bën një vesh shurdh ndaj kërkesave për korsi biçikletash

Prej 5 vitesh qytetarët përmes grupimit “Bicycle Durrës” i kanë kërkuar bashkisë së qytetit përfshirjen e pistave të biçikletave në projektet e saj për rikonstruksionin e rrugëve dhe rindërtimin e zonave të caktuara në qytet. Bashkia Durrës vijon të mos reflektojë edhe pas kërkesave të shumta të “Bicycle Durrës” për përfshirjen e pistave të biçikletave….

Dhjetëra aksidente fatale/ “Lëviz për Korsitë, Pedalo i Sigurt” Nisma e qytetarëve të Durrësit për infrasturkturën e biçikletave

DURRËS– Aksidentet me pasojë vdekjen, përdoruesit e biçikletës në Durrës kërkojnë korsiShumë qytete në Shqipëri, përfshirë edhe ato që janë më të zhvilluara nuk kanë infrasturkturën e duhur për qytetarët që dëshirojnë të lëvizin nëpër qytet me biçikletë.Për këtë problem ka ankesa edhe në qytetin bregdetar të Durrësit, ku qytetarët atje kanë ndërmarrë një nisëm….

Aksidentet me pasojë vdekjen, përdoruesit e biçikletës në Durrës kërkojnë korsi

“Lëviz për Korsitë, Pedalo i Sigurt”, është nisma që “Bicycle Durrës” një grupim qytetarësh dashamirës dhe përdorues të biçikletës kanë ndërmarrë në qytetin e Durrësit. Prej 4 vitesh ata lobojnë në qytetin e Durrësit për krijimin e infrastrukturës dedikuar biçikletave. Nisma synon tëadvokojë për krijimin e pistave apo të njohura si korsitë, dedikuar biçikletave në…

Pyetësori në Durrës zbulon frikën dhe mungesën e infrastrukturës për biçikletat (Statistikat)

Disa viktima dhe të plagosur, pyetësori në Durrës zbulon frikën dhe mungesën e infrastrukturës për biçikletat. Brenda një periudhe shumë të shkurtër kohe aksidentet ku përfshihen përdoruesit e biçikletës në Durrës janë shtuar ndjeshëm. Shumë përdorues të biçikletës janë aksidentuar , ku disa prej tyre kanë humbur dhe jetën. Viktima e fundit ishte 49-vjeçari me…

Durrësi përfaqësohet në rrjetin e kryetarëve të biçikletave në botë

Klaudio Hyseni është bashkuar me “Rrjetin Ndërkombëtar të Ndryshuesve të Shoqërisë”, për të përqendruar vëmendjen ndaj përdorimit të biçikletës. Qyteti i Durrësit tani ka një përfaqësues të biçikletave për të përshpejtuar qasjen e qytetit ndaj çiklizmit. Klaudio Hyseni bashkohet me rrjetin me ndikim ndërkombëtar me përfaqësues të pavarur të qyteteve, që janë aktiv në çdo…

Gazetari dhe përfaqësuesi i grupimit “Bicycle Durrës”, Geri Emiri, rrëfeu aksidentet dhe ndikimet negative që krijon pedaluesit mungesa e pistave dhe sinjalistikës së nevojshme.

Paraditen e sotme në emisionin “Ju them mirëmëngjes”, tek Radio Tirana 2, paraqitëm situatën e krijuar pas ardhjes së SARS-CoV-2 në vendin tonë, ku shumica e qytetarëve “kanë përqafuar biçikletën”. Gazetari dhe përfaqësuesi i grupimit “Bicycle Durrës”, Geri Emiri, rrëfeu aksidentet dhe ndikimet negative që krijon tek përdoruesit e biçikletës mungesa e pistave dhe sinjalistikës së…

Xheni Shtemari – Pedalimi ju ndihmon të “bashkëjetoni” me sëmundjet kronike

Pedalimi ju ndihmon të “bashkëjetoni” me sëmundjet kronike, ashtu si Xheni Shtemari që prej 16 vitesh e përballon sëmundjen e diabetit edhe duke pedaluar çdo ditë me biçikletë. Xheni dhe “Bicycle Durrës” e kanë shtrirë nismën e lëvizjes me biçikletë përtej aspektit shëndetësor dhe në kuadër të projektit “Lëviz për korsitë, pedalo i sigurt!”, po…

QËNDRIM I PËRBASHKËT I ORGANIZATAVE TË SHOQËRISË CIVILE DHE AKTIVISTËVE TË ANGAZHUAR NË NIVEL VENDOR, PËR TRANSPARENCË DHE PJESËMARRJE QYTETARE

#QeverisjeVendoreTransparente #PjesëmarrjeQytetare – QËNDRIM I PËRBASHKËT I ORGANIZATAVE TË SHOQËRISË CIVILE DHE AKTIVISTËVE TË ANGAZHUAR NË NIVEL VENDOR, PËR TRANSPARENCË DHE PJESËMARRJE QYTETARE Prej 9 Marsit, vendi ynë është prekur nga virusi #Covid19, duke u përfshirë kështu në listën e shteteve të prekura nga pandemia globale. Me VKM nr. 243, dt. 24.3.2020, u shpall Gjendja e Fatkeqësisë Natyrore…

Sot në Durrës humbi jetën një përdorues biçiklete!

Sot në Durrës humbi jetën një përdorues biçiklete! Policia raportoi se ngjarja tragjike ndodhi rreth orës 07:35, në aksin rrugor Tiranë-Durrës. 63 vjeçari me iniciale Xh.S. u përplas nga një automjet që sipas Policisë së Durrësit ende nuk është identifikuar. Bashkia Durres duhet të marrë masa që në rrugët urbane dhe ato që lidhin zona të…

Rindërtimi, qytetarët kërkojnë përfshirjen e pistave të biçikletave

Bashkia Durrës zhvilloi pasditën e sotme dëgjesën e radhës publike në Njësinë Administrative numër 6, ku ishte i pranishëm edhe kryetari Zhuljen Varfaj. Aty u diskutua për nevojat që kanë qytetarët në zonat që do të ndërtohen për të strehuar banorët e mbetur pa shtëpi pas tërmetit të 26 nëntorit. Përveç sugjerimeve të banorëve lidhur…

Pedalojmë për jetën, Lëvizim shëndetshëm!

Bicycle Durres organizoi aktivitetin me temë: “Pedalojmë për jetën, lëvizim shëndetshëm”. Një pedalim me karakter ndërgjegjësues, duke motivuar një mënyrë sportive dhe njëkohësisht të shëndetshme të të jetuarit. Në pedalimin, që startoi nga sheshi “Liria”, duke ndjekur itenerarin e përcaktuar, i cili u përmbyll në të njëjtën pikë, morën pjesë dhjetra çiklistë të moshave të…

Takim konsultues me Guillaume Fabure, profesor në Universitetin “Lyon 2”, Francë

Ditën e sotme një përfaqësi e grupimit qytetar “Bicycle Durrës”, pati nderin të diskutonte me profesorin e njohur nga Franca, z. Guillaume Faburel, i cili ishte më herët në Universitetin “Aleksandër Moisiu Durrës” për të paraqitur librin e tij me titull “Metropolet barbare: Deuniformizimi i qyteteve, ç‘urbanizimi i tokës”. Profesori Faburel, nga Universiteti “Lyon 2”…

DHURO SHPRESË NË FUND VIT!

Të rinjtë ndihmuan familjet në nevojë në fshatrat e Durrësit, duke i dhuruar pako ushqimore dhe veshje në prag të ndërrimit të viteve. Nisma e tyre u shtri në fshatrat e Njësive Administrative Katund i Ri, Ishëm dhe Manëz. Për rreth 30 familje në fshatrat Jubë, Rrushkull, Hamallaj, Ishëm dhe Manëz, pak ditë përpara natës…

4 Vjet “Bicycle Durrës”

“Bicycle Durrës” mbush 4 vjeç! 20 dhjetorin e këtij viti grupimi që i është kushtuar përdoruesve të biçikletave në qytetin e Durrësit shënoi vitin e katërt të aktivitetit të tij. Të rinj e të reja, intelektualë dhe përfaqësues të organizatave e institucioneve vendore morën pjesë në përvjetorin e organizuar në Durrës. Viti që vjen paraqet…

Takim me Komisionin Këshillimor Qytetar Vendor (KKQV)

Ditën e djeshme në Komisionin Këshillimor Qytetar Vendor (KKQV), mbledhur nga Qendra e Zhvillimit të Shoqërisë Civile Durrës, përfaqësuesi i grupimit tonë, Geri Emiri, ri solli në vëmendje kërkesat për përmirësimin e infrastrukturës së lëvizjes me biçikletë në qytet. “Bicycle Durrës” është pjesë e Marrëveshjes së Mirëkuptimit të KKQV-së me bashkinë Durrës. Ri firmosja e…

Lëvizja me Biçikletë!

Lëvizja me Biçikletë ishte fokusi i takimit ditën e sotme, me Prof. Dr. Kseanela Sotirofski, rektore e Universiteti “Aleksandër Moisiu”. Në vijim të bashkëpunimit me institucionet në qytetin e Durrësit, u diskutua për angazhimin e 👩‍🎓👨‍🎓 në promovimin e formave alternative të lëvizjes. Rektorja e UAMD-së shprehu gatishmërinë që institucioni arsimor i qytetit bregdetar të ofrojë hapësira parkimi…

Së bashku pedaluam në “Javën Evropiane të Lëvizshmërisë”!

Së bashku pedaluam në “Javën Evropiane të Lëvizshmërisë”! Një ditë pas tërmetit, ky pedalim ishte edhe një mesazh bashkimi dhe force, për të përballuar së bashku sfidat me të cilat përballemi. Le të përpiqemi çdo ditë ta bëjmë shoqërinë më të mirë, të mbrojmë mjedisin dhe rrjedhimisht vetë jetën tonë. Fëmijët ishin kryefjala e padalimit…

Pedalojmë se bashku në Javën Europiane të Lëvizshmërisë

“Java Evropiane e Lëvizshmërisë” na bashkon në një pedalim të lirë, për të gjitha moshat. Të ftojmë njëri-tjetrin për një jetë më të shëndetshme, me më pak ndotje dhe një qytet më Evropian! Në kuadër të saj, “Bicycle Durrës”, në bashkëpunim me bashkinë Durrës, përfaqësinë e Bashkimit Evropian në Tiranë dhe “Qendrën Durrësi Aktiv”, organizon…

Pedalim me gjimnazistët e Durrësit!

Grupimi “#BicycleDurrës” organizoi nje pedalim në bashkëpunim me Shkolla e Mesme Jopublike,Gjimnazi “Ibrahim Kodra” për ndërgjegjësimin e të rinjve për dobitë e përdorimit të biçikletës, në kuadër të Ditës Kombëtare të Aktivizmit, organizuar nga Co-PLAN Institute for Habitat Development #NAD Faleminderit qe u bashkuat me ne! https://www.flickr.com/photos/131001224@N02/31707543758/in/album-72157701266782161/ https://www.flickr.com/photos/131001224@N02/31707522968/in/album-72157701266782161/

Kinema verore – “Projektojmë të ardhmen”

Në kuadër të Javës Europiane të Lëvizshmërisë, “Bicycle Durrës”, në bashkëpunim me Qendrën për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen”, organizoi “kinemanë verore” e cila shfaqi video me karakter sensibilizues për përdorimin e biçikletës. Po ashtu të pranishmit u njihen edhe me aktivitetin e “Biycle Durrës”, që synon promovimin e lëvizjes me biçikletë. Përgjatë aktivitetit…

Pedalim në Javën Europiane të Lëvizshmërisë

Në kuadër të Javës Europiane të Lëvizshmërisë, “Bicycle Durrës”, në bashkëpunim me Qendrën për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen”, organizoi një pedalim në qytet, me karakter sensibilizues për përdorimin e biçikletës.  

Grupimi “Bicycle Durrës” oganizon pedalim në formë proteste për më shumë korsi biçikletash

Në qytetin e Durrësit është organizuar  një pedalim në formë proteste  nga grupimi “Bicycle Durrës” , i cili nisi në orën 10:30, përpara teatrit “Aleksandër Moisiu”, për të vazhduar më pas në rrugët e qytetit. Në fokus të këtij aktiviteti ishte kërkesa  ndaj institucioneve shtetërore, për më shumë sinjalistikë, vendparkime dhe korsi biçikletash. Thirrjes për…

“Duam korsi biçikletash!” Të rinjtë “pritë” Ramës në Durrës

  Gjatë takimit të qeverisë me qytetarët e Durrësit ditën e sotme në sheshin Liria, përfaqësues të grupimit qytetar Bicycle Durrës reguan simbolikisht me një banderolë me mesazhin “Duam korsi biçikletash!”. Kjo mori edhe vëmendjen e kryeministrit Edi Rama, që e evidentoi si një shqetësim qytetar që duhet zgjidhur. Bicycle Durrës javën e kaluar zhvilloi…

Biçikleta, simboli i ri i qytetit të Durrësit (Video)

Aktivistë e “Bicycle Durrës”. Foto: Geri Emiri Qyteti i Durrësit njihet për anijet dhe varkat, por jo për biçikletat. Një grup të rinjsh të apasionuar pas dyrrotakut janë të vendosur për ta kthyer edhe biçikletën në simbol të qytetit bregdetar. Në qytetin e Durrësit përdoruesit e biçikletës përfaqësohen nga një grupim qytetar, me emrin “Bicycle…

Protestë për mungesën e korsive të biçikletave – 29 maj 2018

Prej 3 vitesh grupimi qytetar “Bicycle Durrës” kërkon vendosjen e vendparkimeve për biçikletat, vendosjen në rrugë të sinjalistikës vertikale dhe horizontale, si edhe ndërtimin e korsive për biçikletat. Këto janë adresuar tek Bashkia Durrës, si institucioni kompetent për realizimin e tyre. Për këtë është nënshkruar edhe një peticion, por megjithatë bashkia nuk ka marrë masa…